2 Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Bak de uiringen 3 min. Voeg de knoflook en de helft van de tijm toe en bak het nog 1 min. Zet het vuur uit en roer de noten en ¾ van de broodkruimels erdoor.
3 Wrijf de schnitzels in met 2 tl olie en bak ze in een droge koekenpan 1½ min. aan elke kant. Leg ze in de ovenschaal. Leg de tomaten met de snijkant naar boven, naast elkaar in de andere ovenvaste schaal. Strooi de rest van de tijm over de tomaten en druppel 1 tl olie erover. Roer het ei door het noten-broodmengsel en verdeel het gelijkmatig over de schnitzels, strooi de rest van de broodkruimels erover.
4 Verhit de rest van olie in een koekenpan en bak de aardappelkroketjes in ca. 5 min. rondom bruin.
5 Zet de schaal met de tomaten onder de grill (op de één na bovenste richel) gril ze ca. 4 min. Zet het vlees ernaast en laat het notenkorstje in 2-3 min. knapperig en lichtbruin en het vlees warm worden.
6 Verdeel het vlees, de tomaten en de aardappelkroketjes over de borden.
Knapperige schnitzels met gegrilde tomaten is een recept van Jumbo