1 Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
2 Bestrooi ondertussen de speklapjes aan beide kanten met zout en peper naar smaak en bestrijk ze met de helft van de mosterd.
3 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de speklapjes op laag vuur in 8-12 min. gaar, afhankelijk van de dikte van het vlees. Bak ze de laatste 2 min. op hoog vuur aan beide kanten knapperig.
4 Verhit de rest van de boter in een wok en bak de roerbakgroenten ca. 7 min. op matig vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5 Meng de rest van de mosterd met de peterselie.
6 Verdeel de speklapjes over de warme borden en schep de botergroenten ernaast. Serveer de aardappelen met de peterseliemosterd er apart bij.
Knapperige speklapjes met botergroenten is een recept van Jumbo