1 Verwarm de oven voor tot 210 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap (ø 26-28 cm).
2 Schil en halveer de peren in de lengte en verwijder de klokhuizen. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje.
3 Doe de suiker met 1-2 el water, het vanillemerg en het -stokje in een pan met dikke bodem. Los de suiker op matig vuur op en laat lichtbruin kleuren (karameliseren). Roer niet maar draai de pan af en toe. Neem de pan van het vuur en roer er de vloeibare margarine door.
4 Schenk de karamel in de taartvorm. Leg er de peren op het snijvlak in. Dek de peren af met het deeg. Stop het deeg tussen het fruit en de rand van de vorm goed in.
5 Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
6 Neem de taart uit de oven. Leg een schaal of groot bord erop en keer ze samen. Pas op: de karamel is heet! Serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur.
Knapperige tarte tartin met peer is een recept van Jumbo