Knapperige tarte tartin met peer

4
50 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 210 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap (ø 26-28 cm).
  • 2 Schil en halveer de peren in de lengte en verwijder de klokhuizen. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje.
  • 3 Doe de suiker met 1-2 el water, het vanillemerg en het -stokje in een pan met dikke bodem. Los de suiker op matig vuur op en laat lichtbruin kleuren (karameliseren). Roer niet maar draai de pan af en toe. Neem de pan van het vuur en roer er de vloeibare margarine door.
  • 4 Schenk de karamel in de taartvorm. Leg er de peren op het snijvlak in. Dek de peren af met het deeg. Stop het deeg tussen het fruit en de rand van de vorm goed in.
  • 5 Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  • 6 Neem de taart uit de oven. Leg een schaal of groot bord erop en keer ze samen. Pas op: de karamel is heet! Serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur.

Knapperige tarte tartin met peer is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept