Konijnenbout in rode wijn

4
780 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer voor de marinade de wijn met de ui, de knoflook, de oregano en de laurier door elkaar. Marineer hierin de konijnenbouten minimaal 12 uur.
  • 2 Haal de bouten uit de marinade (bewaar de marinade) en dep ze droog.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad de bouten mooi bruin aan.
  • 4 Voeg de runderfond en de marinade toe en stoof de bouten ca. 1 uur met de deksel op de pan. Haal de bouten uit de pan en laat het vocht tot een derde inkoken.
  • 5 Zet het vuur lager en voeg blokje voor blokje de rest van de koude boter toe.
  • 6 Voeg de tuttifrutti toe en laat alles nog 15 min. doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Konijnenbout in rode wijn is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met worteljus
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept