1 Verhit in een ruime braadpan de helft van de olijfolie. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Bak ze aan beide kanten bruin aan en neem de bouten uit de pan.
2 Fruit de uienringen in het bakvet. Leg de konijnenbouten tussen de uienringen terug in de pan. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg extra water toe als de bouten niet helemaal zijn bedekt. Breng aan de kook.
3 Draai het vuur laag. Voeg de laurier en de stroop toe. Scheur de ontbijtkoek boven de pan in stukjes. Leg de deksel op de pan en stoof de konijnenbouten in 2 uur zachtjes gaar.
4 Verwarm na 1 uur de oven voor tot 200 °C. Boen de aardperen onder stromend water schoon. Snijd de aardperen in gelijke stukken of partjes. Verdeel de aardperen over de bakplaat en besprenkel met de laatste olijfolie. Bestrooi met het zeezout. Rooster de aardperen in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
5 Hussel de aardperen om met de rucola en bestrooi met peper naar smaak. Leg de konijnenbouten op de borden. Schep er wat stoofsaus over. Serveer met de geroosterde aardpeertjes en rucola.
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola is een recept van Jumbo