1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat gespreid op een schaal afkoelen.
2 Snijd intussen het vlees in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes van 3 mm dik. Meng in een kom de biefstuk met de gember, de helft van de sesamolie en de sojasaus. Laat het vlees minimaal 15 min. marineren.
3 Verhit de grillpan. Gril het vlees op hoog vuur 30 sec. per kant. Leg het vlees op een bord en laat afkoelen.
4 Verwijder de buitenste grote slabladeren. Snijd ze in dunne reepjes. Maak de rest van de blaadjes los en leg ze naast elkaar op je werkblad.
5 Schep de rijst om met het restant van de sesamolie en zout en peper naar smaak. Verdeel de rijst over de slablaadjes. Schep het vlees erop. Bestrooi met de slareepjes en de rode peper. Vouw de slablaadjes dicht en rol ze op. Zet ze eventueel vast met kleine houten prikkers. Bewaar de slawraps afgedekt in de koelkast.
Koreaanse slawraps met rundvlees is een recept van Jumbo