Kreeft thermidor

4
34 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de kreeft in de lengte met een scherp mes. Verwijder het vlees uit de scharen en staart. Snijd het vlees klein en houd het apart.
  • 2 Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Fruit de champignons met de bleekselderij en knoflook 4 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de groenten in de kreeftenschalen. Verdeel er het kreeftenvlees over.
  • 3 Smelt in de koekenpan de rest van de boter. Fruit de sjalot. Voeg de bouillon, de wijn en de slagroom toe en breng aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met de mosterd, het citroensap, de peterselie en zout en peper naar smaak.
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Leg de kreeftenhelften in de ovenschaal of braadslede. Schep de saus over de kreeften en bestrooi met de kaas. Laat de kreeften onder de hete grill in 3-4 min. goudbruin kleuren.

Kreeft thermidor is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft Thermidor
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft thermidor
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijn Thermidor
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft Thermidor
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept