1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Schep de komijn en de chilipoeder erdoor en bak tot de aroma's vrijkomen. Voeg de paprika en de suiker toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de tomaatjes toe en neem de pan van het vuur. Laat de salsa afkoelen. Voeg zout naar smaak toe.
2 Klop in een diep bord het ei met zout naar smaak en een paar duppels olie los. Pureer, met de staafmixer of stamp in de vijzel, voor het paneermeel het sesamzaad, het maanzaad en het amandelschaafsel met de kerriepoeder fijn. Strooi op een bord.
3 Haal de portie heekfilet één voor één eerst door het ei en vervolgens door het 'paneermeel'.
4 Verhit in een koekenpan de helft van de zonnebloemolie. Bak de gepaneerde visfilets in 5-6 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Verhit in een wok de rest van de zonnebloemolie. Bak de roerbakgroenten in 4 min. knapperig gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5 Verdeel de rijst met de groenten over de diepe borden. Leg de krokante heek erbij. Serveer met de salsa.
Krokante heek met tomatensalsa is een recept van Jumbo