1 Snijd de steelaanzet van de courgettes en schaaf ze op een mandoline of met de kaasschaaf in lange dunne linten. Meng ruim de helft van de olijfolie met de balsamicoazijn en bestrijk de courgettelinten ermee.
2 Verhit de grillpan. Gril de courgettelinten in 3-4 porties 2 min. per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een bord en bestrooi met zout en peper.
3 Verhit intussen in een koekenpan de laatste olijfolie. Bak de kaasschnitzels in 4 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
4 Verdeel de rucola over de borden. Leg er de courgettelinten losjes op. Bestrooi de salade met de pijnboompitten, de rode peper en de basilicum. Schaaf er mooie krullen Parmezaanse kaas boven. Leg de kaasschnitzels erbij.
Krokante kaasschnitzel met gemarineerde courgettelinten is een recept van Jumbo