1 Prak voor de sesamkorst de eidooier, het sesamzaad, het paneermeel en de helft van de peterselie door de boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de kipfilet met de rozemarijn en zout en peper naar smaak.
2 Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de kipfilet aan beide kanten in 12-15 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de snijbonen 4 min. in water met zout. Voeg na 2 min. de wortel toe en kook samen in nog 2 min. beetgaar. Giet de groenten af en spoel onder stromend water koud.
3 Verwarm de ovengrill voor. Leg de kipfilet op de bakplaat. Verdeel er het botermengsel over. Gril de kipfilet onder de hete ovengrill in 5-6 min. goudbruin en knapperig – kijk regelmatig, want dit kan snel gaan!
4 Verhit in een schone koekenpan de laatste olijfolie. Bak de snijbonen met de wortel en de paprika 2 min. Schep de mango erdoor en verwarm nog 1 min. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
5 Schep de groenten in een bergje op borden. Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze naast de groenten.
Krokante kipfilet met sesamkorstje is een recept van Jumbo