1 Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Kook de helft van de eieren in 8 min. hard. Maal eventueel de sneetjes brood in de keukenmachine fijn.
2 Strooi het broodkruim of het paneermeel op een bord. Klop de overige eieren in een diep bord los.
3 Bestrooi de sliptongen met zout en peper. Haal ze een voor een door het ei en wentel ze vervolgens door het broodkruim of het paneermeel. Zorg dat ze aan beide kanten goed bedekt zijn.
4 Smelt de helft van de boter in twee ruime koeken- of vispannen. Bak de sliptongen in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Pel intussen de gekookte eieren en prak ze fijn. Smelt de resterende boter in een steelpan. Meng het ei en de kappertjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5 Verdeel de veldsla over de borden. Leg er de sliptongen op. Schep de saus erbij en serveer met de krieltjes.
Krokante sliptong met eiersaus is een recept van Jumbo