Kruidenfilet met krieltjes

4
55 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een braadslede of de bakplaat in met 1/3 van de olijfolie. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Maak aan de bovenkant insnedes en steek er de kruiden in.
  • 2 Bestrijk de varkensfilet met de rest van de olijfolie en bestrooi met (zee)zout en peper. Leg het vlees in de braadslede of op de bakplaat. Bak de varkensfilet in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten bruin en van binnen rosé of net gaar. Dek het vlees eventueel met aluminiumfolie af als de kruiden te donker kleuren.
  • 3 Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie rusten. Bereid ondertussen de krieltjes volgens de aanwijzingen. Kook de peultjes in een bodempje water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
  • 4 Schep op een schaal de krieltjes om met de peultjes, de boter en de rucola. Breng op smaak met (zee)zout en peper. Snijd de varkensfilet in plakken en serveer met de krieltjessalade.

Kruidenfilet met krieltjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidenfilet Gevuld Met Gorgonzola-creme
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenfilet Gevuld Met Gorgonzola-creme
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept