1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Dep de kip rondom droog met keukenpapier en verwijder voorzichtig het touwtje (deze wel bewaren). Ris van de helft van de kruiden de blaadjes van de takjes.
2 Pureer de kruiden met de knoflook, 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak met de staafmixer.
3 Haal voorzichtig het vel van het vlees los door vanaf de grote opening, aan de onderkant, met de hand tussen het vel en het vlees op en neer te bewegen. Let op: het vel moet aan de zijkanten en bij de hals vast blijven zitten.
4 Verdeel de kruidenpasta tussen het vlees en het vel. Trek het vel weer terug over het vlees. Stop de rest van de kruiden in de buikholte en bind de poten weer vast met het touwtje.
5 Wrijf de kip rondom in met de laatste 2 el olie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de kip in de braadslede. Rooster de kip in de voorverwarmde oven in ca. 75 min. goudbruin en gaar.
6 Keer de kip na 45 min. zodat ook andere kant mooi lichtbruin wordt. Laat de kip uit de oven ca. 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
Kruidig kippetje uit de oven is een recept van Jumbo