1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Kook de boerenkool 10 min. in ruim water. Kook de aardappelen in water met zout in 6 min. net gaar. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
2 Verhit de olie in een wok. Fruit de ui met de knoflook en de gemalen komijn 1 min. Giet de boerenkool af, voeg toe en roerbak 3 min. mee. Schep de tomaten en 1 flinke el Hu_ttenkäse door de boerenkool. Breng op smaak met zout en peper.
3 Schep de boerenkool in de ovenschaal. Leg er de aardappelplakjes op en bestrooi ze met zout. Verdeel er de rest van de Hu_ttenkäse over. Bestrooi met de kaas.
4 Bak de ovenschotel 10 min. in de voorverwarmde oven, of tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Kruidige boerenkoolschotel met Huttenkäse en aardappel is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree