1 Steek de barbecue aan. Dep de kipdijkarbonades droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de olijfolie, de kerrie, het kaneel en zout en peper naar smaak.
2 Meng voor de chili-korianderolie het sap van een halve citroen met de rest van de olijfolie, de knoflook, de komijn, het chilipoeder, de helft van de koriander en zout en peper naar smaak.
3 Gril de kipkarbonades op de barbecue boven matig vuur in 30 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
4 Leg de karbonades op een schaal en schep er de chili-korianderolie over (houd wat olie over om er los bij te serveren). Bestrooi met de rest van de koriander.
5 Snijd de rest van de citroenen in partjes en serveer deze, met de chili-korianderolie erbij. Lekker met pitabroodjes.
Kruidige kipkarbonade met chili-korianderolie is een recept van Jumbo