1 Smelt in een braadpan de helft van de boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 min. per kant bruin aan.
2 Voeg de rode ui, wortel, bloem, komijn en kruidnagel toe en bak nog 2 min.
3 Schenk het bier in de pan. Voeg het bouillontablet met het water toe en breng aan de kook. Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met de mosterd. Leg de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden op het stoofvlees.
4 Draai het vuur laag. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 2,5 uur op laag vuur gaar.
5 Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Voeg de laatste 15 min. de zilveruitjes aan het stoofvlees toe en verwarm ze mee. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en de laatste boter tot een smeuïge puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6 Verdeel het stoofvlees over de borden. Schep er de aardappelpuree bij.
Kruidige runderrib met herfstbok is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier