Kruidige spitskool met kipkarbonade

4
70 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de kipkarbonades in een ovenschaal. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de kipkarbonades ca. 30 min. in de voorverwarmde oven. Verhoog de oven naar 250 °C. en rooster ze in nog ca. 15 min. goudbruin en krokant.
  • 2 Kook ondertussen de aardappelen in water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.
  • 3 Verhit in een hapjespan de vloeibare margarine. Schep de spitskool erdoor. Voeg het water toe en stoof de spitskool afgedekt in ca. 5 min. beetgaar. Voeg de rozijnen, de smaakboter en zout en peper naar smaak toe. Doe de spitskool in een ovenschaal.
  • 4 Haal de kipkarbonades uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Stoof de spitskool nog 3-4 minuten in de oven.
  • 5 Verdeel de aardappelen met de kipkarbonades over de borden. Schep de kruidige spitskool erbij.

Kruidige spitskool met kipkarbonade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige kipkarbonade met chili-korianderolie
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marsalakip met kokosspinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante kipkarbonade
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkarbonade met citroen, tijm en honing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept