1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de kipkarbonades in een ovenschaal. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de kipkarbonades ca. 30 min. in de voorverwarmde oven. Verhoog de oven naar 250 °C. en rooster ze in nog ca. 15 min. goudbruin en krokant.
2 Kook ondertussen de aardappelen in water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.
3 Verhit in een hapjespan de vloeibare margarine. Schep de spitskool erdoor. Voeg het water toe en stoof de spitskool afgedekt in ca. 5 min. beetgaar. Voeg de rozijnen, de smaakboter en zout en peper naar smaak toe. Doe de spitskool in een ovenschaal.
4 Haal de kipkarbonades uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Stoof de spitskool nog 3-4 minuten in de oven.
5 Verdeel de aardappelen met de kipkarbonades over de borden. Schep de kruidige spitskool erbij.
Kruidige spitskool met kipkarbonade is een recept van Jumbo