Lamsbout met honing en kruiden

4
75 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees rondom bruin aan en neem uit de pan.
  • 2 Besmeer het vlees met de geperste knoflook en leg het dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Blus het braadvet in de pan met de rode wijn. Voeg de kruiden en de honing toe. Laat de wijn 2 min. inkoken. Schenk de wijn over het vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 4 Stoof het lamsvlees in de voorverwarmde oven in 45 min. gaar. Controleer regelmatig of er voldoende stoofvocht is en voeg extra water toe als het vlees niet meer is bedekt.
  • 5 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de venkel in water met zout in 8 min. beetgaar.
  • 6 Verdeel de lamsbout met de gekookte aardappelen over de borden. Serveer met de venkel.

Lamsbout met honing en kruiden is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept