1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees rondom bruin aan en neem uit de pan.
2 Besmeer het vlees met de geperste knoflook en leg het dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper.
3 Blus het braadvet in de pan met de rode wijn. Voeg de kruiden en de honing toe. Laat de wijn 2 min. inkoken. Schenk de wijn over het vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
4 Stoof het lamsvlees in de voorverwarmde oven in 45 min. gaar. Controleer regelmatig of er voldoende stoofvocht is en voeg extra water toe als het vlees niet meer is bedekt.
5 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de venkel in water met zout in 8 min. beetgaar.
6 Verdeel de lamsbout met de gekookte aardappelen over de borden. Serveer met de venkel.
Lamsbout met honing en kruiden is een recept van Jumbo