2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3 Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakblik. Bestrooi ze met de plakjes knoflook en zout en peper naar smaak. Druppel de helft van de olijfolie erover. Rooster de tomaatjes ca. 20 min. in de oven.
4 Hak de uitgelekte, zongedroogde tomaat(jes) in kleine stukjes en meng ze met de rest van de olie, de azijn, de suiker en zout en peper naar smaak in een grote schaal.
5 Giet de pasta af en spoel ze kort met koud water om de pasta enigszins af te laten koelen. Meng de pasta met de dressing van zongedroogde tomaat.
6 Scheur de mozzarella in stukjes en schep die ook bij de pasta. Meng voor het serveren de rucola en de geroosterde tomaatjes voorzichtig door de pasta en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Lentesalade met geroosterde cherry trostomaatjes is een recept van Jumbo