Lentesalade met geroosterde cherry trostomaatjes

4
30 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  • 2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakblik. Bestrooi ze met de plakjes knoflook en zout en peper naar smaak. Druppel de helft van de olijfolie erover. Rooster de tomaatjes ca. 20 min. in de oven.
  • 4 Hak de uitgelekte, zongedroogde tomaat(jes) in kleine stukjes en meng ze met de rest van de olie, de azijn, de suiker en zout en peper naar smaak in een grote schaal.
  • 5 Giet de pasta af en spoel ze kort met koud water om de pasta enigszins af te laten koelen. Meng de pasta met de dressing van zongedroogde tomaat.
  • 6 Scheur de mozzarella in stukjes en schep die ook bij de pasta. Meng voor het serveren de rucola en de geroosterde tomaatjes voorzichtig door de pasta en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Lentesalade met geroosterde cherry trostomaatjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Wrapburger
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenrisotto met gebakken trostomaatjes
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Groentespies to go
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse salade van bietjes, aardbeien en spinazie
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Lentesalade met bleekselderij en kaas
20 min-
Bekijk recept
Feestelijke lentesalade met gerookte kip
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept