Limburgse kersenvlaai

4
115 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed van de bloem, het ei, 25 g basterdsuiker, de melk, de gist en een snufje zout met de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 45 min. rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol 1 portie deeg uit tot een lap van 30 cm doorsnee. De tweede portie kan je invriezen om later nog eens een vlaai te bakken.
  • 3 Leg het deeg losjes in de vlaaivorm, druk het deeg goed in de hoek en laat ca. 5 min. rusten.
  • 4 Verwijder het overtollige deeg door met de deegroller over de rand van de vorm te rollen. Vul de vlaaibodem met de kersenvulling. Bak de vlaai in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  • 5 Laat de vlaai 10 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de vlaai op een rooster helemaal afkoelen.
  • 6 Klop de slagroom met de laatste 50 g basterdsuiker en de vanillesuiker stijf. Spuit of strijk in mooie golven de slagroom op de vlaai en bestrooi met de chocoladekrullen.

Limburgse kersenvlaai is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kersenvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Kersenvlaai
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenvlaai met cidersabayon
0 min
Bekijk recept
Monchoutaart
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept