Loempia's

4
45 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een grote koekenpan. Roerbak de knoflook met het gehakt al omscheppend rul en gaar.
  • 2 Roer de wortel, de bleekselderij, de vissaus, de maggi, de oestersaus, de suiker en peper naar smaak erdoor. Laat het vocht in 1 min. op een hoog vuur inkoken. Giet eventueel overgebleven kookvocht af. Laat de vulling afkoelen. Schep daarna de taugé erdoorheen.
  • 3 Leg een loempiavel met een hoek naar je toe op het werkvlak. Schep 2 eetlepels van de vulling op het onderste deel van het vel. Vouw het hoekje om en rol het vel één slag op. Vouw de zijkant naar binnen.
  • 4 Bestrijk het bovenste stuk loempiavel met een beetje van de losgeklopte eierdooiers. Rol het vel verder op tot een loempia. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180 °C en frituur de loempia's in porties goudbruin.

Loempia's is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept