1 Pers ca. 6 sinaasappels uit, tot je 350 ml sap hebt. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water.
2 Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan. Draai het vuur laag en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Los al roerend de goed uitgeknepen blaadjes gelatine een voor een in het warme sap op. Zet de pan in een bak met koud water of ijsblokjes en laat het sinaasappelsap in 35-40 min. lobbig worden; roer af en toe.
3 Klop als het sap bijna lobbig is de slagroom bijna stijf. Spatel de slagroom door het lobbige sinaasappelsap. Klop in een vetvrije kom met schone mixerhaken de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop het eiwit helemaal stijf. Spatel het eiwit in 2 porties door het sinaasappel-slagroommengsel.
4 Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen!) zodat de vorm straks makkelijker loslaat. Schenk het bavaroismengsel erin. Dek de vorm af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
5 Schil de laatste twee sinaasappels. Snijd ze in dunne plakjes. Houd de puddingvorm 4-5 seconden in heet water. Leg een schaal op de vorm en keer ze samen. Schud zachtjes en verwijder de vorm. Garneer de bavarois met de plakjes sinaasappel en de munt. Strooi nog een beetje extra poedersuiker over de bavarois.
Luchtige sinaasappelbavarois is een recept van Jumbo