1 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de champignons en de soepgroenten toe en kook ze ca. 5 min. Schep ca. ¼ van de groenten en de champignons in een schaaltje.
2 Kook de soep nog ca. 10 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de allesbinder met een beetje water los. En roer dit door de soep en laat deze nog 2 min. koken. Voeg de achtergehouden champignon-groentemengsel en peper en nootmuskaat naar smaak aan soep toe.
3 Beleg ondertussen de helft van de boterhammen met kaas en leg de andere boterhammen erop. Laat vlak voor het eten de tosti’s in een droge koekenpan, in een tosti-ijzer of onder de grill aan beide kanten bruin roosteren.
4 Verdeel de soep over de kommen of de diepe borden, schep de zure room erop en strooi de peterselie erover. Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer ze bij de soep.
Maaltijdsoep met komijnekaastosti's is een recept van Jumbo