2 Doe de ui, de mosterd en de bramen in een pan met een dikke bodem. Breng aan de kook en laat ca. 20 min. zachtjes koken. Roer met een houten lepel regelmatig over de bodem van de pan.
3 Voeg de suiker toe en kook nog ca. 5 min.
4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
5 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en bestrijk het met de olie. Leg het vlees op het heetste gedeelte van het rooster en gril het in ca. 12 min. rondom lichtbruin en gaar.
6 Schep de asperges om met de resterende olie en gril ze op de barbecue in ca. 5 min. rondom goudbruin.
7 Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel met de asperges over de borden. Schep de chutney bij het vlees. Serveer de rijst apart erbij.
Malse varkenshaas met bramen-rode uienchutney is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree