1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rasp de schil van 1 mandarijn en pers de vrucht uit.
2 Klop met de mixer of in de keukenmachine de muffinmix, de eieren, helft van de boter, helft van de speculaaskruiden, de mandarijnrasp en het -sap in een kom langzaam door elkaar. Klop het beslag nog 1 min. op de hoogste snelheid tot een glad beslag.
3 Rasp ook de schil van de rest van de mandarijnen en houd apart. Pel de mandarijnen, maak de partjes los en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep de stukjes door het beslag.
4 Verdeel de (bijgeleverde) papieren vormpjes over de muffinvorm. Schep het beslag met twee eetlepels in de vormpjes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins op een rooster helemaal afkoelen.
5 Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de resterende boter, speculaaskruiden en de poedersuiker in 5 min. romig en luchtig. Strijk de boter met een paletmes of lepel op de bovenkant van de afgekoelde muffins. Garneer de muffins met de schuddebuikjes en de apart gehouden rasp.
Mandarijn-speculaasmuffins is een recept van Jumbo