1 Meng in een heel klein schaaltje of in een eierdopje de saffraan met het lauwe water.
2 Verhit de olie in een stoofpan of een grote tajine en bak de stukjes vlees al omscheppend in ca. 3 min. bruin. Bestrooi ze naar smaak met zout, houd wat uipartjes apart voor de garnering. Voeg de rest van de ui aan het vlees toe en bak het ca. 3 min. mee, schep het regelmatig om. Voeg de knoflook en de aubergine toe en bak het nog 3 min.
3 Schep de speculaaskruiden, de harissa, de geweekte saffraan (met het water) en de kikkererwten door het vlees en de groenten. Voeg het hete water toe, schep alles goed om en stoof het met de deksel op de pan of de tajine op laag vuur in ca. 45 min. gaar.
4 Verdeel het over de borden en garneer met de apart gehouden uipartjes.
Marokkaanse tajine van lamsvlees met harissa is een recept van Jumbo