1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Verwarm in een steelpan op laag vuur de boter met 150 g chocolade, tot de boter net is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer tot een gladde chocoladeboter. Laat 5 min. afkoelen.
2 Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker tot een luchtige en dikke crème. Schenk er langzaam en al kloppend de chocoladeboter bij. Klop tot een glad beslag.
3 Spatel de bloem en het bakpoeder er luchtig door. Snijd 3 Mars-repen in kleine blokjes en spatel door het beslag. Schenk het beslag in de vorm.
4 Bak de cake in de voorverwarmde oven in 1 uur bruin en gaar. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen. Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.
5 Smelt intussen de laatste 50 g chocolade in een kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken. Hak de laatste Mars-reep in stukjes. Lepel de gesmolten chocolade over de cake en bestrooi met de stukjes Mars. Zet de cake 30 min. in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.