1 Verhit in een braadpan de helft van de olijfolie. Fruit de uit en de knoflook 1 min. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 4 min. mee. Schenk de wijn erbij.
2 Voeg de gepelde tomaten en debouillon toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng tegen de kook aan.
3 Draai het vuur laag, leg de rozemarijn in de pan en stoof het vlees in 1,5 uur afgedekt zachtjes gaar.
4 Kook aan het einde van de stooftijd de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de tomatenplakjes met de bladpeterselie over een schaal. Besprenkel met de laatse olijfolie en balsamicocrème. Bestrooi met zout en peper.
5 Haal de takjes rozemarijn uit de pan. Roer de pesto door het stoofvlees en breng op smaak met zout en peper. Leg de tagliatelle op de borden. Verdeel er het stoofvlees over en serveer met de tomaten-peterseliesalade. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Mediterraan stoofvlees met pesto is een recept van Jumbo