Mediterrane boerenkool met merguez

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een hoge pan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de boerenkool erdoor en bak 3 min. mee.
  • 2 Leg er de aardappelen op en voeg zo veel water toe dat alles is bedekt. Voeg zout naar smaak toe en kook de aardappelen met de boerenkool in 20 min. gaar.
  • 3 Verhit intussen de grillpan en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Verwarm de melk met de boter en de chorizo. Laat 3 min. zachtjes trekken.
  • 4 Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp grof. Schep het melk-chorizomengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de stamppot op de borden. Garneer met de balsamicosiroop en leg er de merguez worstjes bij.

Mediterrane boerenkool met merguez is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kefta’s snel gemaakt
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde merguez met pestogroenten
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Briouats van merguez en tomatensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met merguez en rode bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept