1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de runderschenkel met zout en peper en bak het vlees in 3 min. bruin aan. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.
2 Bak de ui, bleekselderij en paprika met de knoflook 5 min. in het bakvet. Schep er de tomatenpuree en het paprikapoeder door en bak nog 1 min. Doe het vlees terug in de pan.
3 Voeg het blik tomatenblokjes, de rozemarijn, het bouillontablet en voldoende water toe tot het vlees helemaal is bedekt. Breng aan de kook.
4 Dek de pan af met een deksel of schep het vlees in de braadslede en dek af met aluminiumfolie. Stoof het vlees afgedekt 3 uur in de voorverwarmde oven.
5 Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder de rozemarijn uit het stoofvlees en voeg de olijven toe. Schep de tagliatelle op diepe borden. Verdeel er het stoofvlees over.
Mediterrane runderschenkel is een recept van Jumbo