1 Laat de bosvruchten in een zeef ontdooien; vang het sap op. Verwarm de oven voor tot 160 C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken.
2 Meng de poedersuiker met 100 g suiker en de maïzena. Voeg het suikermengsel al kloppend in 4 porties aan het eiwit toe. Klop het eiwit tot het helemaal stijf is en glanst.
3 Schep het eiwit op de bakplaat en spreid met een spatel of achterkant van een lepel uit tot een plak van 26 x 30 cm. Bak de meringue 30 min. in de voorverwarmde oven, tot de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht en smeuïg. Laat de meringue uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
4 Verwarm het opgevangen bosvruchtensap met 25 g suiker. Los de suiker al roerend op. Strooi de allesbinder erin en bind tot een gladde saus. Neem de saus van het vuur en laat afkoelen. Klop de slagroom met de laatste 50 g suiker stijf.
5 Keer de meringue op een doek en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Spreid de slagroom, vervolgens de uitgelekte bosvruchten en ten slotte de bosvruchtensaus over de meringue uit. Houd de rand rondom 2 cm vrij. Rol de meringue met behulp van de doek voorzichtig op. Snijd de zijkanten mooi bij en leg de rol op een schaal. Bestrooi de meringuerol met een dikke laag poedersuiker. Garneer eventueel met rood fruit.
Meringuerol met bosvruchten is een recept van Jumbo