1 Kneed met de mixer of in de keukenmachine van de bloem, de boter, het ei, de suiker en een snufje zout een samenhangend deeg. Vorm tot een bal en laat het deeg in vershoudfolie in de koelkast minimaal 30 min. rusten.
2 Verwarm de oven voor tot 200 øC. Rol ó deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek met een uitsteker 10 rondjes uit het deeg. Of snijd de rondjes uit rond een schoteltje. Bekleed de muffinholtes met het deeg (hoeft niet tot de rand te komen).
3 Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de appelstukken. Snijd de appels in kleine blokjes. Meng in een kom de appelblokjes met de pecannoten, kaneel en maple syrup. Verdeel het appelmengsel over de taartbodems. Verkruimel de rest van het deeg in grove kruimels boven de taartjes.
4 Bak de appeltaartjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 min. in de vorm afkoelen. Neem ze uit de vorm en laat de taartjes op een rooster verder afkoelen. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
Mini-appeltaartjes met pecannoten is een recept van Jumbo