Moelleux au chocolat

4
148 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met de chocolade en roer glad. Laat de chocoladeboter afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker dik en romig. Spatel er luchtig het bakmeel en daarna de chocoladeboter door. Schenk het beslag in de vormpjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 200 C. Neem intussen de cakejes uit de koelkast. Bak de cakejes 8 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig voelt maar de kern nog vloeibaar is. Laat de cakejes 1 min. staan. Haal een mes langs de rand van de vormpjes, leg er een bordje op en keer voorzichtig samen om. Serveer meteen.

Moelleux au chocolat is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

IJskoffie met advocaatroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept
After Eight
10 min Snack
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept