Moelleux met hazelnoot

4
210 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie) de boter met de pure chocolade. Roer het af en toe door en laat de kom het water niet raken.
  • 2 Klop de hele eieren met de eidooiers los. Voeg de suiker langzaam toe en klop het in ca. 5 min. tot een romige crème die als een dik lint van de garde loopt. Meng de chocoladeboter door het eimengsel.
  • 3 Spatel de bloem luchtig door het chocoladebeslag. Vul de schaaltjes tot de rand met het beslag. Druk er een stukje melkchocolade met hazelnoot in; zorg dat de chocolade de rand niet raakt. Zet de chocoladecakejes min. 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Bestrooi de chocoladecakejes met de gehakte hazelnoten. En bak ze 8 min. in de voorverwarmde oven, de binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
  • 5 Laat de cakejes 1 min. in de vormpjes rusten. Verwijder de vormpjes en serveer de moelleux meteen.

Moelleux met hazelnoot is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept