1 Schil de aardappelen en snij in gelijkmatige stukken. Kook de aardappelen in water tot gewenste gaarheid. Meng de grof gesneden Romaine sla met de yogurtdressing.
2 Was de mosselen in koud water en verwijder de drijvende en kapotte schelpen. Laat ze uitlekken. Verhit de olie in de pan, voeg de mosselgroenten en knoflook toe en fruit ca. 2 min.
3 Voeg de mosselen, het bockbier, de kookroom en de helft van de peterselie toe. Doe de deksel op de pan en draai het vuur hoog. Schud de pan af en toe om en kook de mosselen 5-8 min. tot alle schelpen open staan. Verwijder eventueel de dichte schelpen.
4 Schep de mosselen uit de pan. Verdeel de mosselen over een grote schaal. Kook het vocht een beetje in en roer de rest van de peterselie erdoorheen. Schenk het kookvocht over de mosselen. Serveer het samen met de gekookte aardappelen en de sla.
Mosselen met bockbier, sla en gekookte aardappelen is een recept van Jumbo