1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2 Verhit intussen in een wok ? van de olie. Bak het vlees al omscheppend in 3 min. bruin en schep uit de wok. Verhit in een koekenpan ½ van de overgebleven olie. Schenk de eieren in de pan en bak in 1-2 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en snijd in stukjes.
3 Schenk resterende olie in de wok. Fruit de ui, de knoflook en de prei 3 min. Voeg de boemboe met het water toe. Schep het gebakken vlees erdoor.
4 Voeg de rijst in 3-4 porties toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de ham, de omelet en de selderij erdoor. Breng op smaak met zout en peper en evt. met sambal en ketjap manis.
5 Schep de nasi goreng op de borden. Lekker met zilveruitjes en kroepoek.
Nasi Goreng met hamreepjes is een recept van Jumbo