Nazomerclafoutis

4
45 min-
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Meng het fruit in een kom met de basterdsuiker en het citroensap.
  • 2 Splits de eieren. Klop met de mixer de eidooier met het rumaroma en de helft van de suiker lichtgeel en luchtig, tot vladikte. Klop in een schone kom (ontvet hem eerst met keukenpapier en citroensap) met schone gardes de eiwitten met een snufje zout luchtig. Voeg vervolgens de resterende suiker langzaam en al kloppende toe. Klop de eiwitten tot stevige, glanzende pieken.
  • 3 Meng de maïzena door de crème fraîche. Klop dit door het dooiermengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
  • 4 Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes. Schenk het beslag over het fruit. Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Haal de clafoutis uit de oven en bestrooi met poedersuiker en garneer met munt.

Nazomerclafoutis is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker