1 Verwarm de oven voor tot 130 °C. Meng de koekjes en boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de taartvorm. Druk met een lepel aan.
2 Klop met de mixer de roomkaas met de suiker en zure room in 3 min. glad. Klop de citroenrasp en 2 el sap erdoor. Voeg de eieren, de dooiers en de bloem toe. Klop tot een glad beslag.
3 Schep het beslag op de koekjesbodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 60 min. gaar. Controleer de gaarheid met een prikker: als deze er schoon uit komt is de taart gaar. Laat de taart in de vorm op een rooster goed afkoelen. Snijd de rand van de taart met een scherp mes los van de vorm. Verwijder de rand van de springvorm.
4 Meng het fruit en verdeel het over de taart. Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan heet water (= au bain-marie), laat de kom het water niet raken! Laat de chocolade boven de taart in strepen van een lepel lopen. Laat de chocolade op de taart in 20 min. hard worden in de koelkast.
New York cheesecake de luxe is een recept van Jumbo