1 Meng de boter met de suiker, de vanillesuiker, de nougatine en het gemberpoeder door elkaar. Voeg de bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast minimaal 30 min. rusten.
2 Verwarm de oven voor tot 170 °C.
3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. ½ cm dik.
4 Steek met de koeksteker vormpjes uit het deeg. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin.
5 Maak het gebaksglazuur zacht volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 Knip een puntje van het zakje glazuur. Maak een spiraal van het glazuur op de koekjes en strooi, voordat het glazuur droog is, direct de chocoladestrooisel erover. Laat het glazuur hard worden. Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel.
Notenkoekjes met chocoladestrooisel is een recept van Jumbo