1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm. Vet de rand in. Verkruimel de speculaasjes, bijvoorbeeld in een hakmolen of in een schone zak waar je met een deegroller overheen rolt. Smelt op laag vuur de boter. Neem de pan van het vuur en schep het koekkruim erdoor. Schep de koekkruimels op de bodem van de springvorm, druk met de achterkant van een lepel plat en zet in de koelkast om op te stijven.
2 Klop met een mixer de roomkaas los. Voeg de suiker toe en klop de roomkaas luchtig. Klop de crème fraîche erdoor en vervolgens een voor een de eieren. Klop ten slotte de vanillesuiker erdoor. Schenk de roomvulling in de springvorm op de koekbodem.
3 Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven in 70 min. gaar, tot de bovenkant stevig voelt en de taart vanbinnen nog zacht en smeuïg is.
4 Laat de cheesecake afkoelen en zet minimaal 1 uur in de koelkast om stevig te worden. Maak intussen het fruit schoon en snijd de aardbeien in stukjes. Verwarm in een steelpan de helft van het fruit met de honing tot saus. Neem de saus van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5 Verdeel de saus over de cheesecake en garneer met de rest van het fruit. Snijd de taart in mooie punten.