Oma's groentesoep

4
330 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het koude water met de schenkels erin langzaam aan de kook.
  • 2 Laat de bouillon ca. 1 uur zachtjes koken. Schep met een schuimspaan regelmatig het schuim van de zachtjes kokende bouillon.
  • 3 Snijd de helft van de wortels, prei en knolselderij in grove stukken van 5 cm.
  • 4 Snijd het blad van de selderij en houd de stelen en het blad apart. Voeg de grofgesneden groenten, de uien, de peperkorrels en de selderijstelen toe. Laat de bouillon nog 3 uur op laag vuur trekken.
  • 5 Snijd als de bouillon bijna klaar is de overige groente in kleine stukjes van ½ cm.
  • 6 Zet het vuur uit. Schep de groente en het vlees uit de pan en laat de bouillon afkoelen.
  • 7 Pluk het vlees van de schenkels.
  • 8 Schep het mergpijpje leeg.
  • 9 Maak de doek nat en leg de doek in de zeef. Schenk de bouillon er langzaam door zodat de bouillon helder wordt. 1
  • 0 Breng de bouillon met het vlees, het merg en de fijngesneden groenten opnieuw aan de kook. Pluk intussen de selderijblaadjes en voeg ze aan de soep toe. 1
  • 1 Voeg als de bouillon zachtjes kookt de balletjes en de vermicelli toe. Kook de soep.

Oma's groentesoep is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep met hamblokjes en gebakken uitjes
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidkoek van Oma Lubje
15 min Nagerecht
Bekijk recept