1 Breng voor de karamel de suiker met een snufje zout, 30 g boter en 30 ml water aan de kook. Los de suiker op en kook de siroop in ca. 8 min. tot een lichtbruine karamel.
2 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Leg op de bodem van de taartvorm een cirkel bakpapier. Vet de vorm in met 20 g roomboter. Leg de sinaasappelpartjes dakpansgewijs in de vorm.
3 Schenk de warme karamel over de sinaasappels en laat afkoelen. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Klop met de mixer de resterende 200 g boter zacht. Klop er de cakemix, citroenrasp en tenslotte één voor één de eieren door.
4 Schenk het beslag over de sinaasappels in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
5 Leg een schaal op de cake en keer ze samen. Verwijder de vorm en laat de cake afkoelen. Klop de slagroom stijf en serveer bij de taart.
Omgekeerde sinaasappelcake met karamel is een recept van Jumbo