1 Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en gember 2 min. zonder deze te laten kleuren. Voeg de bouillonketeltjes met het water, de sojasaus en het limoensap toe. Haal de wok van het vuur.
2 Verdeel de groenten en coquilles over de weckpotjes. Schep de kippenbouillon tot 1 cm onder de rand erbij. Druppel de sesamolie in de potjes en sluit ze.
3 Zet de potjes in een pan. Schenk er kokend water bij tot ½ cm onder de rand van de weckpotjes. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Kook 20 min. zachtjes, hierdoor garen de groenten en coquilles maar blijven alle geuren en smaken in de potjes bewaard.
4 Serveer de potjes gesloten aan tafel – let op: ze zijn gloeiend heet! Open de potjes aan tafel zodat iedereen van de vrijgekomen geuren kan genieten.
Oosterse soep met coquille in 'n weckpotje is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade