1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de koolraap en snijd in frieten van 1 cm. Verdeel ze over de bakplaat. Besprenkel de koolraap met de helft van de olijfolie en bestrooi met het sesamzaad en zout en peper naar smaak. Rooster de koolraapfrieten in de voorverwarmde oven in 25-30 min. gaar en goudbruin. Schep de friet na 15 min. om.
2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Besprenkel de zalmfilets met het citroensap en bestrooi met zout en peper. Bewaar de rasp voor de garnering.
3 Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan. Bak de zalmfilets 1 min. met de huid naar boven. Keer de zalm en bak op laag vuur in ca. 6 min. rose? of naar wens net gaar.
4 Leg de zalmfilets op borden en bestrooi met de bewaarde citroenrasp en de peterselie. Schep wat koolraapfrieten bij de zalm en geef de rest apart erbij.
Op de huid gebakken zalm met koolraapfriet is een recept van Jumbo