1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pers de knoflook uit en meng met de fijngehakte kruidenmix door de olie. Snijd de venkel in vieren. Verwijder de kern en snijd de venkel grof.
2 Schep de venkel met de tomaat, de paprika en de sjalot door de kruidenolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Doe de groenten in de ovenschaal. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 60 min. gaar. Schep de groenten elke 15 min. om.
4 Meng intussen het gehakt met het paneermeel en het ei. Voeg de rest van de uitgeperste knoflook en zout en peper naar smaak aan het gehakt toe. Vorm er per persoon twee gehaktballen van.
5 Smelt de boter in een braadpan. Bak de gehaktballen bruin aan. Voeg een scheutje water toe en braad de ballen met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar. Serveer de ratatouille met de gehaktballen.
Ovenratatouille met kruidige lamsgehaktballen is een recept van Jumbo