1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Scheur of snijd de grotere paddenstoelen doormidden. Smelt in een soeppan de boter. Bak de paddenstoelen 5 min. Voeg de sjalotten en de takjes tijm toe en bak 3 min. mee.
2 Schenk de bouillon met het water erbij en neem de pan van het vuur (de soep hoeft niet opgewarmd te worden).
3 Snijd, afhankelijk van het aantal personen, uit de plakjes bladerdeeg cirkels net iets groter dan de soep- kommen. Verwijder de tijm uit de soep en vul de kommen met de bouillon. Bestrijk de rand van de kommen met water en plak er een deegcirkel op. Bestrijk het deeg met een beetje ei. Steek uit de overige plakjes 2 kerstfiguren per persoon en plak die op het bladerdeeg. Bestrijk deze ook dun met ei.
4 Zet de kommen ca. 20 min. in de oven of tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Paddenstoelenrunderbouillon met bladerdeegdakje is een recept van Jumbo