1 Verhit de olijfolie in een diepe braadpan. Bak hierin de chorizo enkele min. totdat hij mooi bruin is. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan op een bord.
2 Bak in het achtergebleven vet de uien en de knoflook in ca. 3 min. tot de uien glazig zijn. Voeg de champignons toe, roer ze door de uien en bak ze even mee. Strooi de Italiaanse kruiden en de cajunkruiden erover. Schep nog een keer om en blus af met de wijn.
3 Laat de wijn verdampen en schep de courgette erdoor. Voeg de kookroom toe en laat de saus ca. 5 min. doorkoken tot hij enigszins gebonden is en de courgette gaar is. Schep voorzichtig de chorizo erdoor.
4 Kook gelijktijdig de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
5 Schep de penne in de diepe borden, verdeel de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas.