1 Smelt in een hapjespan de 2/5 van de boter. Bak de pompoenblokjes 4 min. Voeg de ui, knoflook en appel toe en bak nog 3 min. Schep het kerriepoeder erdoor en bak 1 min.
2 Schenk zo veel water in de pan tot de pompoen net bedekt is. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de pompoen in 15 min. gaar.
3 Kneus de peperkorrels in een vijzel of maal ze in een pepermolen. ‘Paneer’ de ossenhaas door de peperkorrels op een bord te strooien en het vlees goed in de peperkorrels te drukken.
4 Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt in een koekenpan 1/5 van de boter. Bestrooi de ossenhaas met zout naar smaak. Bak het vlees in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Giet de pompoen, ui, knoflook en appel af en pureer ze met de staafmixer. Roer er de laatste boter in kleine vlokjes door en breng op smaak met zout en peper.
5 Verdeel de pompoenpuree over de borden. Leg er de pepersteak bij. Schep de champignonsaus over het vlees.
Pepersteak met pompoenpuree is een recept van Jumbo