1 Leg het vlees op een schoon bord en laat onder aluminiumfolie minstens 30 min. op kamertemperatuur komen.
2 Dep het vlees met keukenpapier droog. Zo krijgt het vlees een mooie korst en spettert het bakvet minder.
3 Verhit in een passende, niet te grote, koekenpan de vloeibare margarine. Vloeibare margarine kan goed worden verhit en bevat meer smaak dan olie. Leg de runderhaasjes in de pan en bak ze op matig hoog vuur mooi bruin in ongeveer 8 min. Beweeg tijdens het bakken het vlees over de bodem van de pan zodat de warmte overal gelijk is en de runderhaas gelijkmatig gaart. Keer het vlees en bak ook de andere kant mooi bruin. Neem het vlees uit de pan.
4 Leg het vlees op een rooster (boven een schaal of lekbakje) afgedekt in de koelkast tot het diner.
5 Haal het vlees voor het serveren van het voorgerecht uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm na het voorgerecht de oven tot 180 °C. Bak de runderhaasjes in de voorverwarmde oven naar wens gaar.
6 Schuif de runderhaas met de langste gewenste garing het eerst in de oven, leg de andere runderhaasjes er later bij. Houd daarbij de volgende oventijden aan: 8 min. voor rosé gebakken vlees, 10 min. voor medium en 12 min.voor een doorbakken runderhaas. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Perfect gebakken runderhaas is een recept van Jumbo