1 Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Controleer ondertussen dat de mosselen mooi schoon zijn en was ze; gooi kapotte schelpen en die, nadat je ze een tik hebt gegeven open blijven staan, weg. Mosselen die sluiten zijn levend en dus vers.
2 Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie. Fruit de uienringen 4 min. Voeg de wijn, de pastasaus en de oregano toe en breng aan de kook.
3 Doe de mosselen bij de tomatensaus. Kook de mosselen in 5-6 min. gaar, of tot (ongeveer) alle schelpen open staan. Schud de mosselen af en toe om. Maak intussen de sla aan met de rest van de olijfolie en zout en peper.
4 Rasp de gele schil van de citroen boven de mosselen. Maal er wat peper over. Verdeel de spaghetti met de mosselen over de borden. Serveer met salade.
Pittige mosselen met Siciliaanse saus is een recept van Jumbo